Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 152g618kcal0g152.1g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 27g90kcal0g21.9g0g0.4g
Voi, 1 tl, 5 g179g1308kcal1.8g1.8g143.3g0g
Leivinjauhe 4.5g7.9kcal0.2g1.7g0g0g
Mustikka metsä- 537g237kcal2.7g34.4g3.2g17.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1800g4520kcal9.4g423.8g293g36.2g
Valittu annoskoko900g2260kcal4.7g211.9g146.5g18.1g
Annoskoko puolitettuna450g1130kcal2.4g106g73.3g9.1g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593