Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1499g507kcal45.9g73.4g1.5g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa1199g3596kcal275.7g0g275.7g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 30g161kcal0.3g0.2g18g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g599g1918kcal77.9g371.6g15g53.9g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)2398g599kcal24g131.9g0g33.6g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)33g92kcal3.1g5.9g6.3g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42g0.7g2.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 2997g6819kcal569.4g0g509.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18000g27957kcal2014.2g1276.2g1654.4g186.2g
Valittu annoskoko9000g13979kcal1007.1g638.1g827.2g93.1g
Annoskoko puolitettuna4500g6989kcal503.6g319.1g413.6g46.6g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326191