Omena rahka piirakka

Pohja:
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele rasva kulhoon ja anna sen pehmetä.

2. Lisää kuivat aineet
ja nypi ne rasvaan.

3. Valmis taikina on pehmeä, yhtenäinen massa eikä paljoa murene.

Se on heti valmista leivottavaksi,
sitä ei tarvitse laittaa kylmään lepäämään.

Täyte:
1 purkki rahkaa (skyr omena kaneli)
2dl kermaviiliä
1 dl sokeria

Ensin kaadat kulhoon kermaviilin ja
sekoitat sinne rahkan.

Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta.

Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle.

Siitäkin tulee aika sellaista tökkömäistä.

Sitten raastat kaksi omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle/viipaloi
Niiden päälle vielä kanelisokeria.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 35-40 minuuttia!
Anna jäähtyä ennen tarjoilua

16kpl:tta todella ohuita paloja

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Kristiinaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 751206g8204kcal12.1g12.1g904.8g0g
Sokeri 1749g7100kcal0g1747.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2051g7037kcal209g1435.6g24.6g71.8g
Leivinjauhe 60g106kcal3.1g22.8g0g0.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g97g386kcal0g95.5g0g0g
Skyr uuniomena (Ms iceland dairies), annos 170g1026g554kcal92.3g43.1g2.1g0g
Eila laktoositon kermaviili 10% (Valio), annos 200g1206g1448kcal36.2g49.5g120.6g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1568g605kcal2.5g128g1.4g23.5g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g60g220kcal2.1g48g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18048g51319kcal714.6g7164.4g2111.2g191.2g
Valittu annoskoko9024g25659kcal357.3g3582.2g1055.6g95.6g
Annoskoko puolitettuna4512g12830kcal178.7g1791.1g527.8g47.8g
Arvot/100g100g284kcal4g39.7g11.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388072