Valkosipuli-porkkanaperunat, Maidoton, Gluteeniton

8 (700 g) kiinteitä peunoita
11 (55 g) valkosipulöin kynttä
2 (120 g) sipulia
2 (170 g ) porkkanaa
3 rkl Culinesse (Maidoton, Laktoositon)
kasvirasvavalmiste
1½ tl ruususuolaa
Mustapippuria
2 rkl luomu rypsiöljyä

1. Kuori perunat, porkkanat, valkosipulit ja sipulit.

2. Leikkaa kaikki ohuiksi siivuiksi.

3. Huuhtele ja kuivaa perunaviipaleet.

4. Kuullota peruna-, porkkana-, valkosipuli- ja sipuliviipaleet kolmessa erässä kuumalla pannulla ruokalusikallisessa Culinessea.

5. Ripottele jokaiseen erään n. ½ tl ruususuolaa ja mustapippuria myllystä
6. Laita kuullotetut juurekset uuninkestävään vuokaan.

7. Tipauta muutamia pisaroita (n. pari rkl) luomu rypsiöljyä kuullotettujen juuresten päälle vuokaan.

8. Laita vuoka 180 asteiseen uuniin keskitasiolle n. 35-45 minuutiksi, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Nautiskele tätä maidotonta ja gluteenitonta herkkua hyvässä seurassa (saa yksinkin nautiskella) broilerirullien ja hunajporkkanoitten kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 188 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g5590g3354kcal83.9g726.7g5.6g50.3g
Valkosipuli 439g476kcal34.7g71.6g2.6g9.2g
Sipuli (kuorittu)958g259kcal12.5g46g1.9g16.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g1358g380kcal8.1g80.8g2.7g33.9g
Culinesse (Flora), annos 10g359g1653kcal1.8g1.8g183.3g0g
Suola, annos 3g72g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 24g67kcal2.6g9.2g0.8g6.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 224g1977kcal0g0g223.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18048g16332kcal287.2g1872.2g841g232g
Valittu annoskoko9024g8166kcal143.6g936.1g420.5g116g
Annoskoko puolitettuna4512g4083kcal71.8g468.1g210.3g58g
Arvot/100g100g91kcal1.6g10.4g4.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=399165