Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 21g85kcal0g20.9g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl87g297kcal1.7g2.6g30.6g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g114g635kcal9.5g62.4g38.6g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g463g648kcal16.2g97.2g20.8g0.9g
Mansikka,pakaste Rainbow218g76kcal1.1g15.3g1.1g4.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1806g3482kcal57g396.8g182.2g10g
Valittu annoskoko903g1741kcal28.5g198.4g91.1g5g
Annoskoko puolitettuna452g871kcal14.3g99.2g45.6g2.5g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100