Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 350g134kcal3.5g24.2g0.7g8.8g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g5.5g18kcal0.3g1g1.4g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Rypsiöljy rainbow2.5g23kcal0g0g2.5g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g90g270kcal18.9g0.9g18.9g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g100g58kcal4g4.8g2.5g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g25g85kcal5g0g7.3g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g30g60kcal2.6g0.9g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1806g1322kcal70g68.4g77g19.4g
Valittu annoskoko903g661kcal35g34.2g38.5g9.7g
Annoskoko puolitettuna452g330kcal17.5g17.1g19.3g4.9g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589