Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)169g46kcal2.2g8.1g0.3g2.9g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)449g112kcal4.5g24.7g0g6.3g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 17g18kcal1.3g2.7g0.1g0.4g
Oliiviöljy 30g268kcal0g0g30.3g0g
Mustapippuri 1.1g3.1kcal0.1g0.4g0g0.3g
Basilika, kuivattu 2.2g5.7kcal0.3g0.5g0.1g0.9g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1809g907kcal16.8g72.8g61.6g21.6g
Valittu annoskoko904g453kcal8.4g36.4g30.8g10.8g
Annoskoko puolitettuna452g227kcal4.2g18.2g15.4g5.4g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471