Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 125g95kcal2.4g19.4g0.3g1.3g
Porkkana 33g11kcal0.2g1.8g0.1g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 501g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g18g2.5kcal0.2g0.5g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g10g12kcal0.3g0.5g1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5g1.1kcal0g0.1g0g0g
Kalaliemikuutio 3.8g11kcal0.4g1.3g0.5g0g
Voi 3.5g25kcal0g0g2.8g0g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Lohifilee 100g196kcal18.7g0g13.5g0g
Katkarapu 45g31kcal6.5g0g0.5g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g35g35kcal1.4g7g0.1g0g
Valkopippuri 0.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 1.8g0.4kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.8g1.6kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Valkosipuli, tuore, silputtu3.8g3.9kcal0.3g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1812g866kcal61.8g65.4g37.8g6g
Valittu annoskoko906g433kcal30.9g32.7g18.9g3g
Annoskoko puolitettuna453g217kcal15.5g16.4g9.5g1.5g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674