Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 1251g953kcal23.5g194g2.5g12.5g
Porkkana 325g106kcal2g18.1g0.7g8.3g
Vesi, vesijohtovesi 5006g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g175g25kcal1.8g5.3g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g100g120kcal2.9g5.4g10g0.2g
Sitruunamehu, laimentamaton50g11kcal0.2g0.8g0g0.1g
Kalaliemikuutio 38g114kcal3.8g12.8g5.3g0.4g
Voi 35g254kcal0.4g0.1g28.5g0g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Lohifilee 1001g1955kcal187.1g0g135.1g0g
Katkarapu 451g308kcal65.1g0g5g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g350g350kcal14g70.1g1.4g0g
Valkopippuri 7.5g21kcal0.8g3.2g0.2g2g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 18g4kcal0.2g0.3g0.1g0.4g
Timjami, annos 3g7.5g16kcal0.7g2g0.6g2.8g
Valkosipuli, tuore, silputtu38g39kcal3g6.1g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18120g8662kcal616.2g655.6g380g61.8g
Valittu annoskoko9060g4331kcal308.1g327.8g190g30.9g
Annoskoko puolitettuna4530g2166kcal154.1g163.9g95g15.5g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=111674