Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)800g3040kcal4g52g320g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g160g102kcal5.6g0.3g40g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 1440g4839kcal0g1058.7g0g0g
Raparperi 2400g808kcal16.6g132g2.4g33.6g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 160g536kcal0.1g130.6g0.1g2.2g
Valkuainen (100g)2400g1008kcal235.2g36g2.4g0g
Sokeri 1700g6900kcal0g1698.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18120g34467kcal523g6215.8g729.8g71.6g
Valittu annoskoko9060g17234kcal261.5g3107.9g364.9g35.8g
Annoskoko puolitettuna4530g8617kcal130.8g1554g182.5g17.9g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311