Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1200g8524kcal9g4.8g960g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2080g7137kcal212g1456g25g72.8g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 400g257kcal12.8g19.3g14g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 4000g1543kcal6.4g326.4g3.6g60g
Voi 200g1451kcal2.4g0.8g162.6g0g
Manteli 400g2464kcal96.2g26.4g216g28.8g
Sitruunamehu, laimentamaton320g67kcal1g5.1g0g0.3g
Sokeri 344g1396kcal0g343.7g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 96g220kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18128g46115kcal679.6g4365g2762.4g323.8g
Valittu annoskoko9064g23058kcal339.8g2182.5g1381.2g161.9g
Annoskoko puolitettuna4532g11529kcal169.9g1091.3g690.6g81g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935