Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 425g125kcal4g19.1g1.7g8.1g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.3g2.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g94g26kcal0.6g5.6g0.2g2.3g
Persilja 3.1g0.9kcal0g0g0g0.3g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.6g0.3kcal0g0.1g0g0g
Riisi tumma 75g262kcal5.3g54g1.7g3g
Oliiviöljy 56g498kcal0g0g56.3g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)125g256kcal18.8g3.1g18.8g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.1g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1815g2405kcal60.6g176g158g31.6g
Valittu annoskoko908g1203kcal30.3g88g79g15.8g
Annoskoko puolitettuna454g601kcal15.2g44g39.5g7.9g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=390211