Jäädytetty suklaakakku

1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.

2. Pane keksit muovipussiin ja murenna kaulimella painellen.

Lisää sulatettu voi ja sekoita.

Levitä seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä sitä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutin verran.

4. Sekoita kulhossa juusto, puolet sokerista, vanilliinisokeri ja suklaa.

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista.

Lisää keltuaiset juustoseokseen.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja loput sokerista vaahdoksi.

6. Sekoita juustoseokseen ensin kermavaahti ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.

Valkuainen saa jäädä pieninä hattaroina joukkoon.

7. Kaada seos vuokaan ja jätä muovikelmulla peitettynä pakastimeen vuorokaudeksi.

Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja koristele se esim.

suklaalla ja kermavaahdolla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Takibi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g1401g6307kcal107.9g953g224.2g50.5g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)701g2663kcal3.5g45.5g280.3g0g
Taloussuklaa, Fazer1401g7217kcal54.7g784.8g420.4g74.3g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 1635g2832kcal124.3g37.6g245.3g0g
Sokeri 794g3224kcal0g793.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1271g1601kcal139.8g3.8g114.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl1869g6353kcal37.4g56.1g654g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18144g60392kcal935.2g5348.4g3877.2g249.6g
Valittu annoskoko9072g30196kcal467.6g2674.2g1938.6g124.8g
Annoskoko puolitettuna4536g15098kcal233.8g1337.1g969.3g62.4g
Arvot/100g100g333kcal5.2g29.5g21.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119917