Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1201g8531kcal9g4.8g960.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2082g7143kcal212.1g1457.3g25g72.9g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 400g257kcal12.8g19.3g14g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 4004g1545kcal6.4g326.7g3.6g60.1g
Voi 200g1452kcal2.4g0.8g162.7g0g
Manteli 400g2466kcal96.3g26.4g216.2g28.8g
Sitruunamehu, laimentamaton320g67kcal1g5.1g0g0.3g
Sokeri 344g1398kcal0g344g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 96g220kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18144g46156kcal680g4368.8g2764.6g324.2g
Valittu annoskoko9072g23078kcal340g2184.4g1382.3g162.1g
Annoskoko puolitettuna4536g11539kcal170g1092.2g691.2g81.1g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935