Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)2873g3620kcal316g8.6g258.6g0g
Sokeri 1221g4956kcal0g1219.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1401g4806kcal142.7g980.5g16.8g49g
Leivinjauhe 72g126kcal3.7g27.2g0g0.4g
Vesi239g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl958g3256kcal19.2g28.7g335.2g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 1915g1540kcal8.2g328.9g3.3g31g
Sitruunamehu, laimentamaton239g50kcal0.7g3.8g0g0.2g
Sokeri 96g389kcal0g95.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g58g230kcal0g56.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18144g37947kcal981g5500.4g1227.8g161.2g
Valittu annoskoko9072g18974kcal490.5g2750.2g613.9g80.6g
Annoskoko puolitettuna4536g9487kcal245.3g1375.1g307g40.3g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148