3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 5751g1371kcal103.5g125.4g17.3g131.1g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 1797g1391kcal30.2g287.9g3.6g18g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g1438g1725kcal48.9g51.8g143.8g0g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g7.2g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)22g12kcal0.2g2.3g0.2g0.5g
Persilja36g4.3kcal0.5g0.4g0.1g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18144g9008kcal366.6g935.6g330g305g
Valittu annoskoko9072g4504kcal183.3g467.8g165g152.5g
Annoskoko puolitettuna4536g2252kcal91.7g233.9g82.5g76.3g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=335508