Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 166g124kcal21.8g1.8g0.7g11.5g
Siirappi, tumma1268g4058kcal1.3g938.4g0g0g
Suola, annos 3g67g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 583g2097kcal104.8g265.6g44.9g101.9g
Ruisjauho kokojyväjauho 583g1771kcal51g322.7g11.1g81g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)855g3242kcal100.1g658.7g18.8g122.3g
Vehnäjauho puolikarkea 2230g7652kcal227.2g1561g26.8g78.1g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g3328g1032kcal99.9g139.8g6.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18160g39950kcal1212.2g7776g218g789.6g
Valittu annoskoko9080g19975kcal606.1g3888g109g394.8g
Annoskoko puolitettuna4540g9988kcal303.1g1944g54.5g197.4g
Arvot/100g100g220kcal6.7g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164666