Lihamureke

Valmistukseen kuluva aika: alle 1 tunti.

1. Sekoita purkki kermaviiliä, pussi sipulikeittojauhetta, 2 kananmunaa ja 4 kynttä valkosipulia puristettuna.

2. Lisää jauheliha sekä raastettu porkkana ja sekoita.

Lisää halutessasi mustapippuria ja muita mausteita.

Suolaa ei tarvitse lisätä, koska sipulikeitto on hyvin suolaista.

3. Muotoile pötkö uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes mureke on kypsä.

VINKKI: voit laittaa lisukkeeksi uunivuokaan murekkeen reunoille esim.

porkkanaa ja herneitä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha4000g6640kcal760g0g400g0g
Laktoositon kermaviili (Valio)2000g1300kcal64g96g70g0g
Ranskalainen sipulikeitto-ainekset (Knorr), annos 52g520g1664kcal46.8g270.4g31.2g46.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g1300g364kcal7.8g77.3g2.6g32.5g
Kananmuna kuoreton 1100g1569kcal137.5g3.3g112.8g0g
Valkosipuli 160g173kcal12.6g26.1g1g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18160g23421kcal2057.4g946.2g1235.2g165.4g
Valittu annoskoko9080g11711kcal1028.7g473.1g617.6g82.7g
Annoskoko puolitettuna4540g5855kcal514.4g236.6g308.8g41.4g
Arvot/100g100g129kcal11.3g5.2g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272675