PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 1048g444kcal102.8g4.2g1g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g1640g656kcal73.8g90.2g1.6g16.4g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g2000g1400kcal240g80g10g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g1600g624kcal6.4g108.8g8g41.6g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss1200g410kcal12g49.2g9.6g44.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1600g528kcal52.8g78.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18176g8125kcal975.6g821.6g60.4g204.8g
Valittu annoskoko9088g4062kcal487.8g410.8g30.2g102.4g
Annoskoko puolitettuna4544g2031kcal243.9g205.4g15.1g51.2g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209