Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)803g3049kcal4g52.2g321g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g161g103kcal5.6g0.3g40.1g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 1445g4854kcal0g1062g0g0g
Raparperi 2407g811kcal16.6g132.4g2.4g33.7g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 161g538kcal0.1g131g0.1g2.2g
Valkuainen (100g)2407g1011kcal235.9g36.1g2.4g0g
Sokeri 1705g6922kcal0g1703.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18176g34574kcal524.4g6235g732g71.8g
Valittu annoskoko9088g17287kcal262.2g3117.5g366g35.9g
Annoskoko puolitettuna4544g8644kcal131.1g1558.8g183g18g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311