Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 143g579kcal0g142.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 219g751kcal22.3g153.2g2.6g7.7g
Voi 159g1156kcal1.9g0.6g129.6g0g
Leivinjauhe 5.6g10kcal0.3g2.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.5g18kcal0g4.4g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 224g87kcal0.4g18.3g0.2g3.4g
Kananmuna 50g(kpl)56g71kcal6.2g0.2g5.1g0g
Maito, Kevyt84g39kcal2.7g4g1.3g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4.5g16kcal0.2g3.6g0.2g0g
Sokeri 9g36kcal0g9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1818g5524kcal68g675.6g278g22.2g
Valittu annoskoko909g2762kcal34g337.8g139g11.1g
Annoskoko puolitettuna455g1381kcal17g168.9g69.5g5.6g
Arvot/100g100g304kcal3.7g37.2g15.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137478