Suklaakeksit

Aineksiin lisäksi: 1 tl ruokasoodaa ja 1 tl vaniljaesanssia.

Ohje Nigella Express-ohjelmasta, suklaan osalta kevennetty versio.

Sulata tumma suklaa, vaahdota voi ja sokerit.

Lisää voi-sokerivaahtoon vanilja, sekoita, lisää sulanut suklaa, sekoita, ja lisää kylmä kananmuna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.

Lisää viimeisenä taikinaan pieniä suklaan paloja.

Tee taikinasta 12 isoa keksiä (alkuperäinen ohje).

Paista 170 asteessa 18 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 32 annosta ja yksi annos painaa n. 26 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 14g100kcal0.2g0.1g11.2g0g
Ruokosokeri8.2g34kcal0g8.2g0g0g
Sokeri 6.6g27kcal0g6.6g0g0g
Suklaa tumma 22g114kcal0.9g11.7g6.8g1.2g
Vehnäjauho puolikarkea 17g57kcal1.7g11.5g0.2g0.6g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 3.3g12kcal0.6g0.4g0.7g1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 6g8.6kcal0.8g0g0.6g0g
Suklaa keskiarvo 14g75kcal1.4g7.7g4.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana182g851kcal11.2g92.4g47.2g6.2g
Valittu annoskoko91g426kcal5.6g46.2g23.6g3.1g
Annoskoko puolitettuna46g213kcal2.8g23.1g11.8g1.6g
Arvot/100g100g468kcal6.2g50.8g26g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=145244