Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 25g33kcal5.3g0g1.3g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g3g0.8kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g1.4g1.3kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Voi 0.4g2.5kcal0g0g0.3g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 8.3g3.5kcal0g0.3g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g0.3g0.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana182g84kcal10.6g1.2g3.4g0.2g
Valittu annoskoko91g42kcal5.3g0.6g1.7g0.1g
Annoskoko puolitettuna46g21kcal2.7g0.3g0.9g0.1g
Arvot/100g100g46kcal5.8g0.7g1.9g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291