Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 19g6.3kcal0.6g0.9g0g0g
Hiiva 1.6g1.2kcal0.2g0g0g0.1g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 34g116kcal3.5g23.7g0.4g1.2g
Margariini 80 % laktoositon 4.1g28kcal0g0g3.2g0g
Kananmuna kuoreton 2.7g3.9kcal0.3g0g0.3g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 14g121kcal0.1g0.1g13.6g0g
Sokeri 11g46kcal0g11.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana182g686kcal9.4g81.8g35g2.6g
Valittu annoskoko91g343kcal4.7g40.9g17.5g1.3g
Annoskoko puolitettuna46g172kcal2.4g20.5g8.8g0.7g
Arvot/100g100g377kcal5.2g44.9g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288853