Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 7.6g10kcal0.8g0g0.7g0g
Sokeri 7.4g30kcal0g7.4g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g2.2g6.7kcal0.4g0.9g0.2g0.4g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl11g42kcal1.4g8.4g0.2g0.4g
Leivinjauhe 0.7g1.1kcal0g0.2g0g0g
Neljänviljanhiutale 2.6g8.6kcal0.3g1.5g0.1g0.3g
Fariinisokeri3g12kcal0g3g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Rypsiöljy 3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 8.7g4kcal0.3g0.4g0.1g0g
Raparperi 44g15kcal0.3g2.4g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana182g329kcal7g48.8g10.4g3.4g
Valittu annoskoko91g164kcal3.5g24.4g5.2g1.7g
Annoskoko puolitettuna46g82kcal1.8g12.2g2.6g0.9g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.8g5.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733