Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio31g20kcal3.1g1.3g0.1g0g
Voi 13g91kcal0.1g0g10.2g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl13g43kcal0.2g0.4g4.4g0g
Mantelirouhe, 1 rkl7.5g43kcal1.6g0.4g3.8g0.9g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g9g11kcal0g2.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana182g526kcal11.8g32g38.4g1.8g
Valittu annoskoko91g263kcal5.9g16g19.2g0.9g
Annoskoko puolitettuna46g132kcal3g8g9.6g0.5g
Arvot/100g100g289kcal6.5g17.6g21.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965