Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow13g69kcal0.1g0.1g7.5g0g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.5g0.1g0.4g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 25g8.9kcal0g1.8g0g0.5g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Omenasose makeuttamaton 5.6g4.2kcal0g1g0g0.1g
Margariini, 60%, Rainbow6.3g34kcal0.1g0.1g3.8g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Ruishiutale 11g33kcal1g5.9g0.3g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana183g495kcal6.6g57.4g24.8g5.2g
Valittu annoskoko92g247kcal3.3g28.7g12.4g2.6g
Annoskoko puolitettuna46g124kcal1.7g14.4g6.2g1.3g
Arvot/100g100g270kcal3.6g31.4g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324