Banoffee-piirakka

Laita iso kattila lähes täyteen vettä, kuumenna kiehuvaksi.

Laita kondensimaitotölkki avaamattomana kattilaan, anna karamelisoitua kaksi tuntia kiehuvassa vedessä.

Murenna paketillinen keksejä, sekoita sulaneen voin kanssa.

Levitä irtopohjavuokaan.

Laita jääkaappiin.

Piirakan saa myöhemmin siirettyä kakkupaperille helpommin, jos olet laittanut vuuan pohjalle palan leivinpaperia.

Ota kondensimaito pois kattilasta.

Avaa tölkki ja levitä toffee keksipohjalle.

Lisää ohueksi viipaloidut banaanit, tamppaa tasaiseksi.

Vatkaa kermavaahto, lisää vaniljasokeri.

Levitä baananikerroksen päälle.

Laita koko komeus jääkaappiin.

Pohja on rapeimmillaan seuraavana päivänä.

Irrota piirakka terävällä veitsellä reunoista.

Voit koristella piirakan ennen tarjoilua suklaaraasteella.

Voisiko joku näppärä kehittää tästä kevytversion?

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Marbot
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kondensoitu maito, sokeroitu (Törsleffs), annos 397g25g82kcal2.1g13.4g2.3g0g
Oivariini, 80 normaalisuolainen9g68kcal0.1g0.1g7.5g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g25g21kcal0.3g4.6g0.1g0.5g
Kuohukerma,valio,2dl13g43kcal0.3g0.4g4.4g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.9g3.7kcal0g0.9g0g0g
Kaurakeksi, paketissa 300 g (Kantola), annos 17g19g88kcal1.4g12.2g3.8g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana183g611kcal8.4g63.2g36.2g2.8g
Valittu annoskoko91g305kcal4.2g31.6g18.1g1.4g
Annoskoko puolitettuna46g153kcal2.1g15.8g9.1g0.7g
Arvot/100g100g334kcal4.6g34.6g19.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133163