Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 67g16kcal1.2g1.5g0.2g1.5g
Oliiviöljy 2.2g20kcal0g0g2.2g0g
Tonnikala öljyssä 15g29kcal4.2g0g1.4g0g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.5g0.5kcal0g0g0g0g
Vesi3.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana183g133kcal11g3.4g7.6g3g
Valittu annoskoko91g67kcal5.5g1.7g3.8g1.5g
Annoskoko puolitettuna46g33kcal2.8g0.9g1.9g0.8g
Arvot/100g100g73kcal6g1.9g4.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083