Heidin Kaalisalaatti

Halkaise kaali keskeltä ja raasta juustoraasitmella leikkauspuolelta "silpuksi".

Palo sipuli, kurkku ja paprika sekaan.

Ripottele 1dl sokeria näiden päälle.

Kastike
Kiehauta n. 3min
1dl omenaviinietikkaa
1dl vettä
1d oliiviöljyä
1tl siirappia
+ ripaus mustapippuria

Kaada kulhoon ja sekoita vähäsen.

Kelmu päälle ja jääkaappiin.

Valmista seuraavana päivänä.

Mielettömän loistava vaikkapa pizzan kanssa.

Säilyy jopa pariviikkoa ja paranee vain vanhetessaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keräkaali, 100g50g12kcal0.6g1.7g0.1g1g
Kurkku, tuore15g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g5g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Paprika, punainen2.5g0.6kcal0g0.1g0g0g
Sokeri4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g5g1kcal0g0.3g0g0g
Siirappi, tumma0.3g1.1kcal0g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana183g149kcal1.6g14.2g9.2g2.4g
Valittu annoskoko91g75kcal0.8g7.1g4.6g1.2g
Annoskoko puolitettuna46g37kcal0.4g3.6g2.3g0.6g
Arvot/100g100g82kcal0.9g7.8g5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94633