Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi39g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl0.6g1.5kcal0.1g0g0.1g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g7.6g2.1kcal0g0.5g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Selleri, annos 50g0.2g0kcal0g0g0g0g
Palsternakka 2.3g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Kiinankaali 5.9g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g16g10kcal0.2g2.1g0g0.1g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g14g30kcal1.5g0.3g2.6g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%3.9g4.3kcal0.1g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana183g102kcal4g7g6.2g1g
Valittu annoskoko92g51kcal2g3.5g3.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna46g26kcal1g1.8g1.6g0.3g
Arvot/100g100g56kcal2.2g3.8g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501