Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl3.9g23kcal0.8g0.2g2g0.5g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g7.8g47kcal1.6g0.5g4.2g0g
Hermesetas, annos 5g1.6g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g31g14kcal3.1g0.1g0g0g
Voi 24g171kcal0.3g0.1g19.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 7.8g26kcal0.2g0.2g2.7g0g
Kahvi mustana 100ml16g0.5kcal0g0g0g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana184g560kcal12g2.2g56g1g
Valittu annoskoko92g280kcal6g1.1g28g0.5g
Annoskoko puolitettuna46g140kcal3g0.6g14g0.3g
Arvot/100g100g305kcal6.5g1.2g30.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376