Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa19g3.3kcal0.1g0.5g0.1g0.1g
Miniluumutomaatti, annos 250g14g2.7kcal0.1g0.5g0g0g
Purjosipuli 11g2.5kcal0.2g0.3g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g11g3.1kcal0.1g0.7g0g0.3g
Maa-artisokka 22g10kcal0.1g1.8g0g0.9g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)11g6.6kcal0.1g0.5g0.4g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa4.4g13kcal1g0g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana184g83kcal3.4g8.6g3g3g
Valittu annoskoko92g41kcal1.7g4.3g1.5g1.5g
Annoskoko puolitettuna46g21kcal0.9g2.2g0.8g0.8g
Arvot/100g100g45kcal1.9g4.7g1.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288090