Sipuli-perunapiirakka

Levitä puolitoista pakettia kaupan ruis-perunataikinaa isoon irtoreunavuokaan tai kahteen pieneen.

Jätä vuoat kylmään odottamaan.

Nosta taikina korkealle vuoan reunoille, sillä piirakasta tulee korkea.

Kuori ja silputa 700 grammaa sipulia.

Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä.

Pilko 150-200 grammaa pekonia pannulla ja yhdistä ne sipuleihin.

Jäähdytä hieman.

Sekoita creme fraische ja kolmen sipulin kerma (tai käytä kaksi purkillista creme fraisceha) sekä kolme kananmunaa ja teelusikallinen suolaa, saman verran kuminaa ja mustapippuria täytteeseen.

Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja paista noin 30-40 minuuttia 220-asteisessa uunissa.

Tarjoa vihreän salaatin kera.

Juomaksi käy mäkeahko valkoviini.

Tuhtia sillä 360 kaloria tulee/annos, mutta myös ruokaisaa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 182 grammaa

Krisse2506
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g271g1002kcal12.2g83.9g67.7g10g
Sipuli (käsittelemätön)292g79kcal3.8g14g0.6g5g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 83g188kcal13.3g0.4g15g0g
Kevyt Creme Fraiche 12 % Valio83g117kcal2.3g5.4g10g0g
Laktoositon kolmen sipulin ruokakerma (Valio), annos 250g104g115kcal3.1g3.3g10.4g0g
Kananmuna kuoreton 73g104kcal9.1g0.2g7.5g0g
Ruokaöljy keskiarvo 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1820g3282kcal87.6g214.4g230.8g30g
Valittu annoskoko910g1641kcal43.8g107.2g115.4g15g
Annoskoko puolitettuna455g821kcal21.9g53.6g57.7g7.5g
Arvot/100g100g180kcal4.8g11.8g12.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=284619