Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)2g5.6kcal0.2g0.4g0.4g0g
Sokeri 0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Pekoni (Dulano)25g64kcal4.5g0.8g4.8g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha80g133kcal15.2g0g8g0g
Soijakastike 3.6g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)1g2kcal0g0.5g0g0g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Siirappi, tumma6g19kcal0g4.4g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Porkkana 45g15kcal0.3g2.5g0.1g1.1g
Peruna, keskikokoinen 60g35g21kcal0.5g4.6g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali190g40kcal2.3g6.5g0.4g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1820g624kcal47.4g43.8g27.4g12g
Valittu annoskoko910g312kcal23.7g21.9g13.7g6g
Annoskoko puolitettuna455g156kcal11.9g11g6.9g3g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101918