Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 74g300kcal0g73.8g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl104g355kcal14.6g66.8g3.2g5.7g
Vehnänalkio, 0,25 dl22g70kcal6.3g7.2g1.8g3g
Leivinjauhe 4.3g7.6kcal0.2g1.6g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl44g391kcal0g0g43.5g0g
Rahka, valio130g85kcal13g5.5g0.4g0g
Mustikka metsä- 156g69kcal0.8g10g0.9g5.2g
Kananmuna kuoreton 191g273kcal23.9g0.6g19.6g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 174g60kcal5.3g8.7g0.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g42kcal0g10.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1820g3301kcal128.2g369g139.2g27.8g
Valittu annoskoko910g1650kcal64.1g184.5g69.6g13.9g
Annoskoko puolitettuna455g825kcal32.1g92.3g34.8g7g
Arvot/100g100g181kcal7g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558