Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen188g1351kcal1.9g1.9g150.1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai188g657kcal22.5g133.2g3.9g5.6g
Luumu kivetön, kuivattu 188g382kcal7.9g70.5g1.6g16.1g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g155g221kcal19.3g0.5g15.9g0g
Sokeri 188g762kcal0g187.4g0g0g
Leivinjauhe 4.7g8.2kcal0.2g1.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1820g6761kcal103.6g790.6g343g43.4g
Valittu annoskoko910g3381kcal51.8g395.3g171.5g21.7g
Annoskoko puolitettuna455g1690kcal25.9g197.7g85.8g10.9g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278