Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 250g326kcal52.9g0g12.5g0g
Vesi501g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g30g8.4kcal0.2g1.8g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g14g13kcal0.4g0.5g1g0.1g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Voi 3.5g25kcal0g0g2.8g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 83g35kcal0.3g3.4g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g2.5g5.7kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1820g839kcal108.2g13.8g33g2.6g
Valittu annoskoko910g420kcal54.1g6.9g16.5g1.3g
Annoskoko puolitettuna455g210kcal27.1g3.5g8.3g0.7g
Arvot/100g100g46kcal5.9g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291