Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 96g137kcal12g0.3g9.8g0g
Sokeri 148g602kcal0g148.2g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 204g37kcal1.1g5.1g0.8g1.4g
Rypsiöljy 105g926kcal0g0g104.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 227g779kcal23.1g158.8g2.7g7.9g
Leivinjauhe 5.8g10kcal0.3g2.2g0g0g
Ruokasooda 5.8g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl76g484kcal10.6g2.6g47.7g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.5g13kcal0.1g2.8g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.7g19kcal0g4.6g0g0g
Rusina 35g102kcal1g21g0.2g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1820g6217kcal96.4g691.2g332g25.4g
Valittu annoskoko910g3108kcal48.2g345.6g166g12.7g
Annoskoko puolitettuna455g1554kcal24.1g172.8g83g6.4g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980