Vehnälesesämpylät

Sekoita kuivat aineet, lisää kädenlämpöinen maito ja sulatettu margariini ja alusta taikinaa kunnes se irtoaa käsistä helposti.

Kohota liinan alla 2-3-kertaiseksi ja leivo sämpylöiksi.

Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Ruoko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 503g1725kcal51.2g352g6g17.6g
Vehnälese 28g64kcal3.7g4.3g1.3g10.5g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen352g116kcal11.6g17.2g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g7.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.1g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 18g125kcal0.1g0.1g14.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1820g4061kcal133.2g747.2g42.8g56.2g
Valittu annoskoko910g2030kcal66.6g373.6g21.4g28.1g
Annoskoko puolitettuna455g1015kcal33.3g186.8g10.7g14.1g
Arvot/100g100g223kcal7.3g41.1g2.4g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98099