Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 437g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g56g178kcal6.3g34g1.6g6.7g
Siirappi 7.9g24kcal0g5.9g0g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 11g30kcal1.6g2.8g0.5g4.2g
Vehnälese 12g27kcal1.6g1.8g0.5g4.5g
Ruisjauho (Rainbow)40g127kcal4g25g0.9g5.6g
Vehnäjauho puolikarkea 336g1152kcal34.2g235.1g4g11.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8.9g81kcal0g0g8.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1824g3239kcal95.4g609.2g32.8g65.6g
Valittu annoskoko912g1619kcal47.7g304.6g16.4g32.8g
Annoskoko puolitettuna456g810kcal23.9g152.3g8.2g16.4g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885