Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 81g231kcal12.6g0.2g20.3g0g
Sinappi 20g27kcal0.9g2.9g1.2g0.3g
Rypsiöljy 730g6452kcal0g0g729.6g0g
Viinietikka 61g13kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 8.1g23kcal0.8g3.4g0.2g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1824g13490kcal28.6g13.6g1502.6g4.8g
Valittu annoskoko912g6745kcal14.3g6.8g751.3g2.4g
Annoskoko puolitettuna456g3373kcal7.2g3.4g375.7g1.2g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868