Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen75g539kcal0g0g59.9g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl187g673kcal22.4g132.8g3.9g0g
Kananmuna kuoreton 82g117kcal10.3g0.2g8.4g0g
Sokeri 112g456kcal0g112.1g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 150g129kcal4.6g6.6g9g0g
Vadelma 299g123kcal3g12.3g2.4g11.1g
Leivinjauhe 3.7g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1824g4110kcal81g536.8g167.2g22.2g
Valittu annoskoko912g2055kcal40.5g268.4g83.6g11.1g
Annoskoko puolitettuna456g1028kcal20.3g134.2g41.8g5.6g
Arvot/100g100g225kcal4.4g29.4g9.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431375