Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 25g19kcal3.3g0.3g0.1g1.7g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma7.5g24kcal0g5.6g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)200g640kcal27.6g116g6.4g25g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g400g1400kcal50.8g278g8g13.2g
Voi, 1 tl, 5 g25g183kcal0.3g0.3g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1825g4530kcal164g800.4g69g79.8g
Valittu annoskoko913g2265kcal82g400.2g34.5g39.9g
Annoskoko puolitettuna456g1133kcal41g200.1g17.3g20g
Arvot/100g100g248kcal9g43.9g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577