PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 1052g446kcal103.2g4.2g1.1g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g1646g658kcal74.1g90.5g1.6g16.5g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g2007g1405kcal240.8g80.3g10g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g1606g626kcal6.4g109.2g8g41.7g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss1204g412kcal12g49.4g9.6g44.6g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1606g530kcal53g78.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18240g8153kcal979g824.6g60.6g205.6g
Valittu annoskoko9120g4077kcal489.5g412.3g30.3g102.8g
Annoskoko puolitettuna4560g2038kcal244.8g206.2g15.2g51.4g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209