Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1823g6254kcal185.7g1276g21.9g63.8g
Sokeri 1192g4838kcal0g1190.6g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 1870g13077kcal12.2g0g1473.2g0g
Mustikka2804g934kcal14g179.5g11.2g92.5g
Kananmuna kuoreton 514g733kcal64.3g1.5g52.7g0g
Leivinjauhe 47g82kcal2.4g17.7g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g37g150kcal0g37g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 841g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18256g52136kcal557.2g5404.6g3118g313g
Valittu annoskoko9128g26068kcal278.6g2702.3g1559g156.5g
Annoskoko puolitettuna4564g13034kcal139.3g1351.2g779.5g78.3g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796