Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 146g442kcal26.2g70.9g1.5g15.6g
Vesi, vesijohtovesi 585g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Naudanliha keskiarvo 73g112kcal14.1g0g6.1g0g
Sianliha keskiarvo 73g160kcal13.4g0g11.9g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1827g1445kcal108.4g145.2g39.2g32.4g
Valittu annoskoko914g722kcal54.2g72.6g19.6g16.2g
Annoskoko puolitettuna457g361kcal27.1g36.3g9.8g8.1g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019