Amerikkalaiset pannukakut (Olivia)

1. Riko kananmunat piimän joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.

Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten.

Lisää sokeri tai hunaja, vaniljasokeri ja suola.

Sekoita ja anna taikinan levähtää 5-10min.

3. Kuumenna pieni valurautapannu kuumaksi.

Lisää pannulle n. 2tl voita.

Kaada pannulle n. desilitra taikinaa.

Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta.

Käännä pannukakku norkealla lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia.

4. Pienennä lämpötilaa.

Lisää nokare voita ja paista loput pannukakut.

Olivian vinkkejä onnistumiseen:
- Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämmössä enen taikinan valmistamista.

- Älä vatkaa taikinaa liikaa, ettei jauhojen gluteiini muodosta taikinaan sitkoa.

- Paista mieluummin liian alhaisella kuin liian korkealla lämpötilalla.

- Kaada taikina pannulle spiraalimaisena nauhana, jolloin pannukakusta tulee tasaisen paksu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Kuuteppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä AB Acidophilus Valio5034g2668kcal161.1g226.5g125.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu978g1232kcal107.6g2.9g88g0g
Voi, 1 tl, 5 g360g2625kcal3.6g3.6g287.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2337g8019kcal238.1g1635.9g28g81.8g
Leivinjauhe 72g126kcal3.7g27.2g0g0.4g
Hunaja 288g950kcal1.4g232.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g29g115kcal0g28.5g0g0g
Ruokasuola jodioitu 48g1.2kcal0.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18288g31473kcal1031.6g4314g1058.8g164.4g
Valittu annoskoko9144g15736kcal515.8g2157g529.4g82.2g
Annoskoko puolitettuna4572g7868kcal257.9g1078.5g264.7g41.1g
Arvot/100g100g172kcal5.6g23.6g5.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172011