Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 4282g1030kcal77.5g94.2g12.8g98.5g
Kuohukerma,valio,2dl2141g7279kcal42.8g64.2g749.3g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 1285g3825kcal238.4g32.1g308.3g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]856g2826kcal231.2g0g205.5g0g
Sipuli (kuorittu)589g159kcal7.7g28.3g1.2g10g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18304g30238kcal1195.2g437.6g2554.2g217g
Valittu annoskoko9152g15119kcal597.6g218.8g1277.1g108.5g
Annoskoko puolitettuna4576g7560kcal298.8g109.4g638.6g54.3g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502