Vadelma-passionmousse

Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne. Laita liivatteet kylmään veteen.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan eri kulhoihin.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää joukkoon tuorejuusto ja vadelmat.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää makeutusjauhe keltuaisten joukkoon ja vaahdota.

Sekoita keltuaisvaahto kermaseokseen.

Kääntele valkuaisvaahto varovasti sekaan.

Lisää vadelmat.

Kiehauta tilkka vettä esimerkiksi mikrossa ja purista liivatteet sekaan.

Lisää liivate nopeasti sekoittaen massan joukkoon.

Kaada esim irtopohjavuokaan tai rengasvuokaan.

Halutessasi öljyä vuoan reunat ennen kuin kaadat massan vuokaan, näin mousse irtoaa helpommin reunoista.

Anna jähmettyä jää kaapissa noin 5 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 200g82kcal2g8.2g1.6g7.4g
Kuohukerma,valio,2dl250g850kcal5g7.5g87.5g0g
Viola maustamaton laktoositon tuorejuusto 13% (Valio), annos 200g200g340kcal15.4g10.4g26g5.6g
Jam it passiohillo (Fine foods), annos 15g75g210kcal1.1g51.1g0.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu183g230kcal20.1g0.5g16.4g0g
Liivatelehti, gelatiini4.5g16kcal3.9g0g0g0g
Canderel makeutusjauhe4g15kcal0.1g3.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1832g3486kcal95.2g162.8g263.2g26g
Valittu annoskoko916g1743kcal47.6g81.4g131.6g13g
Annoskoko puolitettuna458g872kcal23.8g40.7g65.8g6.5g
Arvot/100g100g190kcal5.2g8.9g14.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=265916